Boys and Girls Kétnyelvű Oktatásért Alapítvány

BGC alapítvány logoA Boys and Girls Kétnyelvű Oktatásért Alapítvány egy, a közelmúltban alakult non-profit szervezet, melynek célja a Boys and Girls Clubs of Hungary munkájának támogatása.
A Boys and Girls Clubs of Hungary egy Magyarországon egyedülálló angol nyelvi programot valósít meg 3-14 éves korú gyermekeknek. Kiválóságának köszönhetően az Európai Bizottság a programot Európai Nyelvi Díj 2014 elismerésben részesítette.

A több szempontból is innovatív program az amerikai Boys and Girls Clubs of America programjainak adaptációján alapul, annak részelemeit (Egészséges Életmód, Drámajáték, Képzőművészet és Zene) valósítja meg anyanyelvi pedagógusokkal kétnyelvű környezetben. A program Magyarországon elsőként teremt lehetőséget arra, hogy a résztvevő gyerekek 12 éven keresztül azonos értékek mentén kapjanak angol nyelvi képzést. A Manó-Világ Kétnyelvű Óvodai Nevelési Program és a BGC Angol Napközi évről évre egyre nagyobb elismertségnek örvend a szülők és a szakma köreiben.

Jelenleg a programban közel 300 gyermek vesz részt három helyszínen és folyamatos az igény a további bővítésre. Mivel a programban való részvétel igen kedvező anyagi feltételek mellett történik, ezért a kétnyelvű nevelés ebben a formában sok olyan gyermekhez is eljuthat, akiknek egyébként erre nem lenne lehetőségük.
Annak érdekében, hogy a nyelvelsajátítás a gyerekek számára sikeres és örömteli legyen, a Boys and Girls Clubs of Hungary igyekszik a legmodernebb oktatási eszközöket használni. Példaként említenénk az interaktív táblát, amely minden csoportunkban megtalálható, azonban a működtetéséhez szükséges számítógép és szoftverek nem minden esetben állnak rendelkezésükre. Bízva abban, hogy az ilyen és ehhez hasonló problémák megoldásában támogatókra találunk, a Boys and Girls Kétnyelvű Oktatásért Alapítvány 2015. szeptemberében megkezdte működését.

Támogatási lehetőségekről az alábbi linkre kattintva tudhat meg többet: http://bgac.hu/kivansaglista/