Élménybeszámolók

A programunkban részt vevő gyerekek szüleit arra kértük, hogy osszák meg velünk azokat a pillanatokat gyermekeik mindennapjaiból, amelyek az angol nyelv ismeretével kapcsolatosan örömmel és büszkeséggel töltötte el őket.

Íme az élménybeszámolók:

Egy régi, középső csoportos kis eset jutott eszembe 🙂
A férjem autójában a GPS angol nyelven működött, es angolos kiejtéssel mondta be az utcákat: …Margit kerot :)) erre a kislányom a hátsó ülésről: Apa! Fordulj most be a Répába! azt mondta! :))

(Z. Orsi, nagycsoportos kislány édesanyja)

A lányunk első évét zárta az angol oviban (kiscsoportos volt).
Utaztunk az autóban, és a színeket sorolta angolul.
Megkérdeztük tőle, milyen színű a cipője?
Válasza:
“-Pink, and the white, and the pötty, and the masni.”

(V. Edina, nagycsoportos kislány édesanyja)

Természetesen több ilyen élmény is akad, mivel már 6 hónapja hallja az angol nyelvet a kisfiam:
A legújabb slágereket énekli az autóban, amin a párommal jókat mosolygunk.
Számomra viszont a legjobb, legboldogabb érzést és egy kis irigykedést okozott, amikor épp írtam otthon az angol házi feladatomat és szótárazás közben nem jól ejtettem ki az angol szót. Ekkor a kisfiam csak annyit mondott, hogy “Anya, azt nem úgy kell kimondani, hanem, így…” Érdekes volt. 🙂

(L. Szilvia, 1. osztályos kisfiú édesanyja)

2015.június
Pár nappal a tanév vége előtt igen nagy fába vágtuk a fejszénket. Úgy határoztunk, hogy a 2.a osztályos tanulóinkkal image video-t forgatunk. Óriási élmény volt 🙂 A második forgatási napon épp az Eiffel téren dolgozott a csapat, szállingóztak a statisztálni jövő szülők ..amikor szó szerint leszakadt az ég. Íme B. Bius édesanyjának  beszámolója:

“Szédületes fordulat volt, amit az időjárás művelt velünk, de még egyszer mondom, egyáltalán nem fordította negatívba az élményeket.
Szuper volt, és mi is köszönjük, hogy a részesei lehettünk!
A gyerekeknek és nekünk is emlékezetes nap lesz a mai, és a film gondoskodik róla, hogy ne vesszen soha feledésbe!
Én azt sajnálom, hogy még több felszabadult vidámság nem lett a végére a kis elázott csibékkel, ami a filmbe is bekerülhetett volna.
Mark önfeledt mókázását látni újra és újra mindig egyértelművé teszi, hogy a gyerekek mindennapjait igazán színessé teszi a egyénisége!
Anna mosolyából mindig sugárzik a kedvesség!
Russ-t látni táncolni is arról tanúskodott, hogy a BGC csapatba tartozni jó, mert itt mindenki játszi könnyedséggel lesz felszabadultan jókedvű. Felnőttek-gyerekek egy húron pendülnek, mindenki jól érzi magát. Nincs szorongás, nincs feszült hangulat a tanárok és diákok között! Szerintem ez így van jól! Köszönjük nekik!!!
Egyszerűen nagyszerű élmény volt!”

                                                                                    (B. Bianka, 2.a osztályos tanuló édesanyja)